Ha rengeteg a felesleges cuccod...

Ha rengeteg a felesleges cuccod... Tele van a szekrény, az erkély, a kamra, a pince, a padlás olyan dolgokkal, amiket nem használsz? Kinőtte a gyerek? Meguntad a régit? Megvetted, de nem használod? Ajándékba kaptad? Rád maradt? Már nem is emlékszel, honnan van?

Szép és hasznos tárgyakat készítesz? Megtervezted, megalkottad és szeretnéd eladni?

Könnyen lehet, hogy másnak éppen a Te cuccod kell!

Ha eladni szeretnél, portékáid részére árusítóhelye(ke)t tudsz bérelni a 230 négyzetméteres, kellemes hangulatú üzletünkben - már heti 2.000.- Ft-tól!. Az aktuális árainkat ITT lehet megtekinteni.
(A legnagyobb árusítóhely 3 polcból és egy vállfák elhelyezésére szolgáló rúdból áll! A polcok teljes felülete 1,3 négyzetméter, az akasztós rész 90 cm hosszú.)

A bérelt helyen a bérlet időtartama alatt igényeid szerint helyezhetsz el árukat. A termékek árát szabadon határozhatod meg, és ha szükséges módosíthatod. Eladásra került termékeid teljes vételárát megkapod!
Az üzletben a készletet nyilvántartjuk és gondoskodunk az adásvétel lebonyolításáról. A Garmada boltját autóval, busszal, villamossal, kerékpárral és gyalog is könnyen megközelíthető helyen találod. Üzletünk akadálymentes hátsó bejárattal rendelkezik.
Hétköznap este 7 óráig vagyunk nyitva, így munka vagy iskola után is fel lehet keresni bennünket. Vagy akár szombaton reggel 9 és délután 1 óra között.

Mi a teendő, ha itt szeretnél árulni?
1.) Érdemes tájékozódni az aktuális akcióinkról - személyesen, telefonon, vagy a weboldalunkon! Néha jelentős kedvezményeket kínálunk!
2.) Meg kell kötnünk az értékesítés feltételeit szabályozó szerződést. Ennek érdekében különböző személyi azonosító okmányok felmutatását szoktuk kérni. A szerződés fontos melléklete az üzletszabályzat - érdemes tanulmányozni!
3.) Az eladni kívánt termékekről listát (leltárat) kell készíteni. A leltár készülhet kézzel vagy számítógéppel, a nyomtatványminta letölthető innen. (A számítógéppel készült és e-mailen átküldött vagy pendrive-on átadott leltár megkönnyíti az adminisztrációt.)
4.) A termékeket 8 számjegyből álló egyedi azonosítóval kell ellátni. Az azonosítószám, első 4 számjegye az eladó saját kódja (pl. 1234) - ami a szerződésen is feltüntetésre kerül - a második 4 számjegy a termék sorszáma (pl. 0123). A 12340123-as kód a 1234-es eladó 0123. termékét azonosítja. Minden áru azonosítószámot kap, azonosító nélküli termék nem kerülhet ki a polcra! Azonos jellegű és értékű termékek (pl. könyv 100.- Ft) kaphat ugyanolyan azonosítót. 
4.) A leltáron szereplő holmikat be kell hozni az üzletünkbe, a leltár alapján egyedi azonosító címkével kell ellátni (ezt is el lehet végezni otthon) és az árusítóhelyen el kell helyezni.
5.) Érdemes rendszeresen ellenőrizni az árusítóhelyet, ha szükséges, új termékeket behozni vagy az árakat módosítani.
6.) Az értékesítésre került termékek árát a bérleti időszak lejáratakor fizetjük ki, az árusítóhely eredeti (üres) állapotban való átadását követően.


Tippek, tanácsok eladóknak
  • Bármit árusíthatsz! Amit nem tilt a törvény és az üzletszabályzat, aminek az elhelyezéséhez elegendő árusítóhelyet bérelsz és amit oly módon lehet árusítani, hogy nem veszélyezteti a vásárlók, az üzlet és más eladók áruinak az épségét. Ezzel kapcsolatban a végső döntés mindig a Garmadáé. 
  • Mondd el, amit tudsz! Vagy legalább a cuccaidról azt, ami segít az eladásban. Leírhatod címkére, papírra, kiírhatod a Facebookra vagy elküldheted nekünk e-mailben. A vevők díjazzák (például a termék megvásárlásával) , ha tudunk válaszolni a kérdéseikre.
  • Rendezd el! A polcaidon az árukat. Nem fogod elhinni, de a tapasztalataink szerint a vevők kifejezetten tartózkodnak a nem rendezett polcokról történő vásárlástól. Ez sokkal fontosabb szempont, mint hogy a polc szemmagasságban van-e avagy sem!
  • Legyél változatos! A színes kínálat vonzza a vevőt, ha egyfélét árulsz, ráadásul egyféle méretben, stílusban és színben, akkor valószínűleg véged van. Sokkal jobban jársz, ha több féléből hozol, egyszerre keveset. Később az arányokon bármikor tudsz változtatni, de akkor már a fogyási adatok ismeretében. 
  • Ne sajnáldl! Olyan árat adj, amiért nem sajnálod odaadni! Ha annyiért nem viszik el, akkor másnak nem ér annyit, mint neked. Ha az a cél, hogy megszabadulj tőle, akkor gondolj arra, hogy a vevők többsége olcsón szeret vásárolni. Esetleg érdemes megnézni, hogy árul-e valaki a te cuccaidhoz hasonlót, ha igen, akkor érdemes figyelembe venni az ő árait is. Ha teheted, menj alá!
    Ha sokat akarsz keresni, akkor is inkább arra törekedj, hogy sok cuccot adj el darabonként alacsonyabb áron, minthogy arra várj, hogy az egy nagyon drága portékádra bejön a vevő. Ugyan bármikor bejöhet, de az inkább legyen kellemes meglepetés, mint elvárás!