A Garmada megnyitása óta
(2012. szeptember 21-től) 2017. január 31-ig  

nettó 4.649.275.- Ft-ot 

gyűjtöttek a Civil Partnerprogramban részt vevő szervezetek 

pusztán azzal, hogy a támogatóik által feleslegesnek ítélt holmikat eladták a Garmada Önkiszolgáló Bolhapiacon a Civil Partnerprogram keretében!

Ez a lehetőség bármely civil szervezet (alapítvány, egyesület) számára adott. A támogatott szervezet számára olyan, mintha egy saját adományboltot üzemeltetne, annak minden kockázata és kötelezettsége nélkül.

A partnerprogramunk keretében lehetőséget biztosítunk magánszemélyek részére, hogy a tárgyadományaik értékesítéséből származó bevétellel támogassák az általuk kedvezményezettként megjelölt civil szervezetet.

A támogatónak nincs más teendője,mint eljuttatni hozzánk azokat a neki felesleges, de más számára még hasznos és értékesíthető dolgait, melyek a felajánlás tárgyát képezik és amelyek értékesítésből befolyó vételárat felajánlja a Garmadával szerződésben álló a civil szervezetnek.

A (magánszemély) támogatókkal - igény szerint - kötünk egy adományozási és bizományi szerződést, amelyben megjelölésre kerül a kedvezményezett, a civil szervezettel pedig egy határozatlan időre szóló bérleti szerződést írunk alá, mely szerint az eladott áruk értékének az 50%-át számlázzuk ki bérleti díjként, utólag. Így nincs szigorú fizikai korlátja annak, hogy mennyi holmit lehet behozni (tehát pl. nem kell hely hiányában elutasítani azt, akinek a tárgyai már nem férne ki a polcra).

Olyan dolgokat érdemes felajánlani, amire másnak szüksége lehet, azaz eladható - ez például a ruhákról nem mondható el. A papírmunka a szerződéseken túl az adományként átadott termékek leltárba vételét jelenti (ez letölthető az oldalunkról), illetve, ha valaki kéri, akkor a támogatott civil szervezet tud kiállítani az adományozásról igazolást.

A támogatott civil szervezet vállalja, hogy a támogatói figyelmét minden általa elérhető kommunikációs csatornán felhívja erre a lehetőségre, külön kiemelve, hogy mind eladóként, mind vásárlóként hozzájárulhatnak a szervezet céljainak teljesüléséhez.

Adóügyi vonzata a magánszemélyek részére nincs, amennyiben egy évben a használt holmik értékesítéséből származó bevétel nem haladja meg a 800.000.- Ft-ot. A civil szervezet pedig (pénz)adományként tudja elkönyvelni.

A Civil Partnerprogramban gyűjtött adományok nettó összege 2017. január 31-ig:


Jelenleg is aktív partnereink:Partnereink voltak:
sajtóközlemény